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23 avril 2010 5 23 /04 /avril /2010 12:48

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Voici ma recette de pâte pralinée....

Ingrédients :

  • 250 g de sucre
  • 50 g d'amandes en poudre
  • 200 g de noisettes entières, grillées

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Préparation:

Mettre le sucre dans une grande poêle. Faire chauffer jusqu'à  le sucre se soit complétement transformé en caramel ( sur feu moyen, sans remuer).

 

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Ajoutez les amandes et les noisettes et mélangez bien....

 

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Verser sur une surface plate, recouverte de papier sulfurisé, et laisser refroidir.


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Cassez la plaque en morceaux, puis, on met tout ça dans un mixer (un robot).

 

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Mixer jusqu'à obtenir une pâte plus ou moins épaisse.... (3-4 fois 5 min).

 

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Ovaj krem je "tajni" sastojak poznatog francuskog kolaca Paris-Brest....


Sastojci:

250 g secera

200 g cijelih, pecenih ljesnjaka

50 g mljevenih badema


Priprema:

Sipajte secer u posudu i na laganoj temperaturi otopite bez mjesanja. kad ste dobili karamel fine braonkaste boje dodajte ljesnjake i badem te dobro promjesajte da se svi sastojci karamelizuju. Gotovu smjesu izlijte na tepsiju oblozenu pek papirom i pustite da se ohladi ( oko 1h).

Izlomite tablu na manje komade i stavite u multipraktik. Meni je ovo izgledalo tako tvrdo da sam se plasila da cu unistiti mikser ;).... Mutite dok ne dobijete kremu zeljene gustine. Sto vise mutite krema ce biti tecnija....ja sam mutila 3-4 puta po 5 minuta na najjacoj brzini.....

Ovaj krem je savrsen kao dodatak filovima za torte i kolace.....

Pravi francuzi, koji su mi trazili da napravim Paris Brest, su pohvalili recept i krem. Oni inace imaju prodavnicu u kojoj prodaju sve za kolace, pa cak i gotov praline krem... ;) :)

Paaa..., neka vam to bude motivacija da se upustite u avanturu zvanu Pariz-Brest :)


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commentaires

Snježa 15/05/2010 23:06



Zanimljiva krema i baš mi se sviđa!



Olgica 24/04/2010 00:45



Merci pour cette recette, je vais essayer cette.



Valérie 23/04/2010 16:14



Délicieusement réailer et très utie j'adore


Bon WE



Marina 23/04/2010 15:14



Coucou Pota !!


Hummm ça doit être délicieux!!! même pour tartiner des crèpes ...j'adooore!! Bisous :)



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