24 Mai 2011
Evo još jednih u nizu jednostavnih i mekih cupcakesa :)
Nisam mogla vjerovati da ovo malo preliva od jagoda da tako dobar ukus inače jednostavnim kolačićima!
Za kolačiće je potrebno:
100g putera
100g pavlake
150g šećera
2 jaja
1/2 kašikice prirodnog ekstrakta vanile ( može i vanil šećer)
150 g brašna
1 kašikica praška za pecivo
Za kremu:
150 g maskarponea
2 supene kašike šećera
1 kašikica prirodnog ekstrakta vanile
1 kašika pavlake sa što više % masnoće
Za preliv od jagoda:
150 g jagoda isjecenih na četvrtine
3 kašike šećera u prahu
1 kašika sirupa od jagoda
Zagrijte rernu na 180°C. Umutite puter sa šećerom pa dodajte pavlaku, jaja i ekstrakt vanile. Mutite dok ne dobijete laganu pjenastu smjesu. Dodajte brašno prosijano sa praškom za pecivo i izmješajte žicom za mješane ili špatulom. Sipajte smjesu u prethodno pripremljene papirne korpice (punite do 2/3 ) i pecite oko 15 minuta. Vreme pečenja prilagodite svojoj rerni pazeći da se ne prepeku!
Za kremu izmiksajte maskrpone, dodajte pavlaku, šećer i ekstrakt vanile.
Za preliv pomješajte šećer u prahu sa sirupom od jagode ( ja sam imala od bobičastog voća) i dodajte jagode isječene na četvrtine. Dobro promješajte pazeći da ne oštetite jagode i ostavite da stoji pola sata. Za to će se vrijeme šećer otopiti a jagode pustiti svoj sok.
Na ohlađene kolačiće pomoću poslastičarskog šprica nanesite kremu, na vrh stavite jagode, prelijte sirupom i uzivajte!
Commenter cet article