Gâteaux personnalise sur commande, Angers
27 Octobre 2010
Konacno sam otkrila u sta se stavlja ona Eau de fleurs d'orangers- vodica cveta narance - aroma!!!
Odmah da napomnem da je ovo najneobicniji i najbrzi recept koji sam do sada isprobala :D :D
Chi Chi ili spanski Churros
-casa brasna
-casa vode
-malo soli
-narancina vodica ili korica limuna
-sacer u prahu pomesan sa vanilijom
Staviti vodu s malo soli da prokuva i preliti je preko brasna.
Dobro izmjesati mikserom.
Staviti u kesu sa nastavkom 1M i istiskati na duboko vrelo ulje; Neka budu duzine desetak cm.
Peci 2-3 min, vaditi na salvet i posuti secerom u prahu.
Francuzi su ludi za ovim i oko Bozica i Nove godine ne mozes proci gradom kako ovo mirise, kao nase krofnice.
Neki ih jedu sa nutelom ili umacu u topljenu cokoladu...
Commenter cet article