Gâteaux personnalise sur commande, Angers
29 Novembre 2010
Ingrédients
50 g de farine
200 g noix de coco râpée
2 cuill. à café de zeste d'orange non traite
2 cuill. à café de levure chimique
1/2 à café de bicarbonate
sel
1 œuf
75g de sucre
5 cuill. à soupe d'huile
1 yaourt nature
10 cl de jus d'orange
1 cl de liquer à l'orange
Préparation
Préchauffez le four à 180°C.
Mélangez la farine, la noix de coco râpée, le zeste d'orange râpé, la levure, le bicarbonate et une pincée de sel.
Dans un autre saladier, battez l'œuf entier. Ajoutez le sucre, l'huile, le yaourt, le jus et la liqueur d'orange. Versez ce mélange liquide sur le mélange de farine et de noix de coco et amalgamez rapidement les ingrédients.
Remplissez chaque alvéole aux trois quarts.
Mettez les muffins au four et comptez 15 min de cuisson pour qu'ils soient bien dorés.
Evo recept za slavne, leteće muffine.. ;)
Priču znate ;) a ovako se spremaju:
200 g brašna
50 g kokosovog brašna
2 kafene kašikice rendane korice netretirane naranče
2 kafene kašikice praška za pecivo
1/2 kafene kašikice sode bikarbone
so
1 jaje
75 g šećera
5 supenih kašika ulja
1 jogurt (ovdje je jedan jogurt 125 g i dosta je gust pa mislim da je kod nas potrebno uzeti kiselo mleko)
10 cl (1dl) soka od naranče
1cl likera od naranče - ja sam ovo izostavila
Zagrijte rernu na 180° C
Pomješajte brašno, kokosovo brašno, narančinu koricu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.
U drugoj posudi žicom izmutite jaje pa dodajte šećer, ulje, jogurt, sok od naranče i liker. Prelijte ovu tečnu mješavinu preko mješavine suvih sastojaka i brzo promješajte žicom, špatulom ili drvenom kašikom tek da se sastojci sjedine.
Svaku korpicu punite za 3/4 i pecite 15 min dok blago ne porumene
Ukrasite po želji šlagom, ganahe kremom,.....
Ako ih planirate slikati, obavezno prije pojedite bar jedan, jer ako vam bolja polovina udje u "studio" svi mogu završiti na podu a zatim i u kanti.... Ostaće vam sam samo divan miris i brdo krema po cijeloj kuhinji ;) :) :) :)
Commenter cet article