750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Pota - gâteaux sur mesure

Pota - gâteaux sur mesure

Gâteaux personnalise sur commande, Angers

Muffins au yaourt at à la noix de coco -Muffins od jogurta, kokosa (i naranče ;)) - Leteći muffins

http://inlinethumb53.webshots.com/3636/2260436080106173065S600x600Q85.jpg

 

Ingrédients

50 g de farine

200 g noix de coco râpée

2 cuill. à café de zeste d'orange non traite

2 cuill. à café de levure chimique

1/2 à café de bicarbonate

sel

1 œuf

75g de sucre

5 cuill. à soupe d'huile

1 yaourt nature

10 cl de jus d'orange

1 cl de liquer à l'orange

 

Préparation

Préchauffez le four à 180°C.

Mélangez la farine, la noix de coco râpée, le zeste d'orange râpé, la levure, le bicarbonate et une pincée de sel.

Dans un autre saladier, battez  l'œuf entier. Ajoutez le sucre, l'huile, le yaourt, le jus et la liqueur d'orange. Versez ce mélange liquide sur le mélange de farine et de noix de coco et amalgamez rapidement les ingrédients.

Remplissez chaque alvéole aux trois quarts.

Mettez les muffins au four et comptez 15 min de cuisson pour qu'ils soient bien dorés.

 

http://inlinethumb51.webshots.com/47026/2817338650106173065S600x600Q85.jpg

 

Evo recept za slavne, leteće muffine.. ;)

Priču znate ;) a ovako se spremaju:

200 g brašna

50 g kokosovog brašna

2 kafene kašikice rendane  korice netretirane naranče

2 kafene kašikice praška za pecivo

1/2 kafene kašikice sode bikarbone

so

1 jaje

75 g šećera

5 supenih kašika ulja

1 jogurt (ovdje je jedan jogurt 125 g i dosta je gust pa mislim da je kod nas potrebno uzeti kiselo mleko)

10 cl (1dl) soka od naranče

1cl  likera od naranče - ja sam ovo izostavila

 

Zagrijte rernu na 180° C

Pomješajte brašno, kokosovo brašno, narančinu koricu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.

U drugoj posudi žicom izmutite jaje pa dodajte šećer, ulje, jogurt, sok od naranče i liker. Prelijte ovu tečnu mješavinu preko mješavine suvih sastojaka i brzo promješajte žicom, špatulom ili drvenom kašikom tek da se sastojci sjedine.

Svaku korpicu punite za 3/4 i pecite 15 min dok blago ne porumene

Ukrasite po želji šlagom, ganahe kremom,.....

Ako ih planirate slikati, obavezno prije  pojedite bar jedan, jer ako vam bolja polovina udje u "studio" svi mogu završiti na podu a zatim i u kanti.... Ostaće vam sam samo divan miris  i brdo krema po cijeloj kuhinji ;) :) :) :)

Partager cet article

Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article