Moja rodjendanska torta - Mon gâteau d'anniversaire
24 Décembre 2009
Rédigé par Pota et publié depuis
Overblog
Svake godine kad dodje vreme mog rodjendana, uhvate me neke obaveze i nikad nemem dovoljno vremena da sebi ukrasim tortu onako kako bih zeljela. Ove godine nisam dala da me ista omete i napravila sam tortu bas po mom ukusu! I sto je najvaznije, za ovu tortu ne vrijedi ona nasa:" Izvana gladac, iznutra jadac..." Zeljela sam da joj i ukus bude savrsen! Zbog toga sam se odlucila da pravim tortu koja je na ovogodisnjem Etno sajmu u Beogradu osvojila drugu nagradu za ukus . Majstor koji ju je napravio je stefanelli, draga mi forumasica sa Krstarice. Imala sam tu cast da mi dozvoli da objevim njen nagradjeni recept na blogu. Ovom prilikom joj se od srca zahvaljujem!
Napraviti 4 ovakve kore.Belanca umutiti penasto, dodati šećer, dobro umutiti i dodati orahe, brašno i lešnik.Mešati drvenom varjačom lagano dok ne dobijete kompaktnu masu.Peći u rerni na 160-170 *C, 40-50 minuta.
FIL I:
16 žumanca 16 kašika šećera 1 puding od vanile 0,5 l mleka 1 kašika gustina 250 gr. putera
FIL II:
0,5 l slatke pavlake 500 gr višanja smrznutih(pa otopljenih na sobnoj temperaturi) 1 konzerva ananasa 150 gr seckanih lešnika (očistiti od ljuske)
Žumanca i šećer dobro umutiti dok ne dobijete penastu masu, u to dodati razmućen puding sa malo mleka(uzeti od onih 0,5 l) dodati 1 kašiku gustina, dobro promešati i zakuvati o ostatak mleka.Kuvati na tihoj vatri (traje malo duže) da vam ne zagori zbog jaja. Kada se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, dodati umućen puter.
Umutiti slatku pavlaku. Višnje dobro iscediti od soka i prepoloviti svaku. Ananas iseckati na kockice, i dobro iscediti od soka. Lešnik izdrobiti. Redjati: 1 kora - žuti fil - višnje - lešnik - slatka pavlaka 2 kora - žuti fil - ananas - lešnik - slatka pavlaka 3 kora - žuti fil - višnje i ananas - lešnik - slatka pavlaka 4 kora - puter krem - fondan ILI 4 kora- šlag
<br />
<br />
Odlicno, puno vam hvala, naknadno cu vas obavestiti kad to uradim. Naravno da necu menjati sliku i da cu staviti link za vas blog. Puno pozdrava<br />
<br />
<br />
Marina<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
Po ko zna koji put sam ovde da se divim ovoj torti, i dizajnu i ukusu. Jela sam ovu tortu imam cak i svoju sliku ali nije tako lepa kao vasa. Htela sam<br />
da vas pitam da li smem da pozajmim ovu zadnju sliku za moj blogg. Videla sam je kod nekoga isto na facab ali ne zelim da je uzimam bez pitanja. Ako bi to bilo nekako moguce molim vas javite mi,<br />
a ako ne zelim vam ugodan dan. Sve torte su predivne ali je ova zaista nesto posebno. Da htela sam i da pitam da li bi to bilo OK ako napravim sama nesto slicno. Sve torte na mom bloggu su moj<br />
design ali imam zelju i neke da kopiram a iu te torte spada i ova. Naravno to b bila moja verzija, ali u ovom slucaju ne bih bas nesto posebno menjala.<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
Draga MMCake,<br />
<br />
<br />
Jako mi je drago sto vam se torta svidja jer je recept zaista odlican.<br />
<br />
<br />
Sliku koju hocete slobodno mozete uzeti ali vas molim da je ne mjenjate, ne brisete potpis i ako je moguce da je linkujete na ovu stranicu. Vidjela sam vas blog, vi pravite divne torte!!!<br />
<br />
<br />
Odusevim se kad vidim kako su uredne! Ako pravite neku tortu po uzoru na neku koju ste vidjeli na netu, nema razloga da je ne slikate i stavite ne svoj sajt. Svi mi ideje pronalazimo na netu ali<br />
u svoj rad dodamo i licni pecat, nesto sto ce biti razlicito i samo nase... ;)<br />
<br />
<br />
Pozdrav i svako dobro!<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
H
hello kitty
09/02/2010 10:10
<br />
<br />
Svaka čast za tortu,predivno je<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
Draga Olgice hvala na poseti i lepom komentaru :) !!!<br />
<br />
<br />
P
PrincessAndjela
06/02/2010 12:15
<br />
Draga Poto, <br />
malo sam se šunjala po tvom blogu.Ranije nisam znala ni da imaš blog.<br />
Tortice su ti mnogo, mnogo lepe, što sam ti već kolko puta rekla na Krstarici.<br />
Puno pozdrava i poljubaca<br />
PrincessAndjela <br />
<br />
<br />
Commenter cet article