750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Pota - gâteaux sur mesure

Pota - gâteaux sur mesure

Gâteaux personnalise sur commande, Angers

Cupcakes au chocolat - Jednostavni čokoladni cupcakes

Evo još jednog recepta za savršeno mekane cupcakes!!!

Do sada nikako nisam bila zadovoljna teksturom čokoladnih mafina. Nekako su mi bili teški, tvrdi, što mm kaze "zblebani" :) :) :)

A ovi?.... Tope se u ustima.... Prosto su savršeni!!!

 

http://inlinethumb21.webshots.com/46932/2758370650106173065S600x600Q85.jpg


Za 11 kolačića ( trebalo bi za 12 ali onda ne budu veliki, mada to zavisi od veličine korpica ;) )

Svi sastojci treba da su sobne temperature!!!

110 g maslaca

110g šećera

110 g brašna koje već sadrži prašak za pecivo ( ako gq nemate onda u obično brašno  dodajte kašikicu sode bikarbone )

20 g kakaa

2 jaja

1/2 kafene kašikice prirodnog ekstrakta vanile ( može i vanil šećer)

1 razinom puna kafena kašikica praška za pecivo

1 supena kašikq mlijeka

 

Zagrijte rernu na 180°C

U kakao dodajte nekoliko kašika vruce vode i mjesajte da bi dobili gustu pastu.

Izmutite pjenasto maslac i dodajte mu pastu od kakaa. Dobro sjedinite mikserom. Zatim dodajte šecer, jaja, ekstrakt vanile, kašiku mlijeka i brašno prosijano sa praškom za pecivo. Sve izmješajte žicom za miješanje! Provjerite gustinu smijese tako što ćete uzeti kašikom malo sčjese i ako tesko pada sa kašike dodajte jos  1-2 kašike mlijeka.

Punite 2/3 korpica smjesom i pecite 15-18 minuta. Pazite da se ne prepeku jer ce se tako isušiti.

Dok se kolačići peku pripremite kremu - ganache :

200 g crne čokolade

180 ml slatke pavlake

Zagrijte slatku pavlaku do ključanja i prelijte preko sitno izlomljene čokolade. Mješajte lagano dok se sva čokolada ne otopi pazeći da ne pravite balončiće vazduha dok mješate. Pustite da se krema ohladi.

Ukrašavanje

Ohladjenim mafinima oštrim nožem ladano odsjecite tanak površinski sloj i presjecite ga na pola. Kremu sipajte u poslastišarski špric i dekorišite kolačiće. U kremu zabodite odsječene polukrugove i pospite šećerom u prahu...

Prijatno!


 

http://inlinethumb48.webshots.com/47727/2126678960106173065S600x600Q85.jpg

 

http://inlinethumb30.webshots.com/47005/2383611960106173065S600x600Q85.jpg

 

http://inlinethumb38.webshots.com/46117/2749513190106173065S600x600Q85.jpg

Partager cet article

Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article

z0rxk8hb6a 06/12/2019 15:07

Keep the closed shoebox somewhere safe for a few months (oh, and remember to dispose of that paper cup later, too.

Goca 26/03/2011 12:13



WOW WOW WOW


DANAS IH PRAVIM:))))))))