750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Pota - gâteaux sur mesure

Pota - gâteaux sur mesure

Gâteaux personnalise sur commande, Angers

Desert od višanja - Un dessert des cerises


Za ovaj desert potrebno je:


350 gr višanja iz kompota
200 gr šećera
40ml soka od višnja (iz kompota)
1 kesica želatina
4 piškote
2  dl slatke pavlake
15-ak cijelih višanja (uzetih od ovih 350gr)

Priprema
Želatin sipajte u veću posudu, polijte sa 3-4 kašike vode i ostavite da nabubri nekoliko minuta..
  Pripremite čase u kojima ćete servirati desert, te
  na dno svake čase stavite piškotu izlomljenu na veće komade
  Preko piškota stavite 4-5 cijelih višanja
  Ostale višnje izmiksajte štapnim mikserom ili u multipraktiku da dobijete homogenu smjesu-kao pire ;)
  Šećer stavite u manju šerpicu, prelijte sokom iz kompota i stavite na laganu vatru da prokuha par minuta.
  Sklonite sa ringle, pustite 2-3 minuta da se prohladi pa lagano sipajte u nabubreli želatin. Dobro izmješajte da se sav želatin otopi.
  Umutite slatku pavlaku.
  Zatim u želatin dodajte pire od višanja i umućenu slatku pavlaku.
Promešajte da se sve dobro sjedini i sipajte u čase preko piškota i cijelih višanja.
Stavite u frižider da se hladi 2-3 sqtq.
Ohlađeno ukrasite šlagom i cijelim višnjama…

Ovaj desert možete spremati i sa svježim voćem: jagodama, malinama, breskvama...


Partager cet article

Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article

Alice 09/06/2009 17:55

bonjour Pota,
je voulais mettre un message sur l'article au-dessus mais ça n'a pas fonctionné, ton gâteau à l'air excellent et bien joli à la coupe, mais c'est dommage que l'on ne puisse pas lire la recette en français.
à plus
Alice

Alice 06/06/2009 17:57

Bonjour Pota,
je viens de parcourir ton blog et je te félicite pour la décoration de tes pâtisseries, elle est fine et soignée. en plus ils ont l'air délicieux.
j'aime beaucoup, bravo.
je repasserai voir tes nouveautés.
à plus
Alice