750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Pota - gâteaux sur mesure

Pota - gâteaux sur mesure

Gâteaux personnalise sur commande, Angers

Desert od višanja - Un dessert des cerises


Za ovaj desert potrebno je:


350 gr višanja iz kompota
200 gr šećera
40ml soka od višnja (iz kompota)
1 kesica želatina
4 piškote
2  dl slatke pavlake
15-ak cijelih višanja (uzetih od ovih 350gr)

Priprema
Želatin sipajte u veću posudu, polijte sa 3-4 kašike vode i ostavite da nabubri nekoliko minuta..
  Pripremite čase u kojima ćete servirati desert, te
  na dno svake čase stavite piškotu izlomljenu na veće komade
  Preko piškota stavite 4-5 cijelih višanja
  Ostale višnje izmiksajte štapnim mikserom ili u multipraktiku da dobijete homogenu smjesu-kao pire ;)
  Šećer stavite u manju šerpicu, prelijte sokom iz kompota i stavite na laganu vatru da prokuha par minuta.
  Sklonite sa ringle, pustite 2-3 minuta da se prohladi pa lagano sipajte u nabubreli želatin. Dobro izmješajte da se sav želatin otopi.
  Umutite slatku pavlaku.
  Zatim u želatin dodajte pire od višanja i umućenu slatku pavlaku.
Promešajte da se sve dobro sjedini i sipajte u čase preko piškota i cijelih višanja.
Stavite u frižider da se hladi 2-3 sqtq.
Ohlađeno ukrasite šlagom i cijelim višnjama…

Ovaj desert možete spremati i sa svježim voćem: jagodama, malinama, breskvama...


Partager cet article

Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :

Commenter cet article

A
bonjour Pota,<br /> je voulais mettre un message sur l'article au-dessus mais ça n'a pas fonctionné, ton gâteau à l'air excellent et bien joli à la coupe, mais c'est dommage que l'on ne puisse pas lire la recette en français.<br /> à plus<br /> Alice
Répondre
A
Bonjour Pota,<br /> je viens de parcourir ton blog et je te félicite pour la décoration de tes pâtisseries, elle est fine et soignée. en plus ils ont l'air délicieux.<br /> j'aime beaucoup, bravo.<br /> je repasserai voir tes nouveautés.<br /> à plus<br /> Alice
Répondre