350 gr višanja iz kompota 200 gr šećera 40ml soka od višnja (iz kompota) 1 kesica želatina 4 piškote 2 dl slatke pavlake 15-ak cijelih višanja (uzetih od ovih 350gr)
Priprema Želatin sipajte u veću posudu, polijte sa 3-4 kašike vode i ostavite da nabubri nekoliko minuta.. Pripremite čase u kojima ćete servirati desert, te na dno svake čase stavite piškotu izlomljenu na veće komade Preko piškota stavite 4-5 cijelih višanja Ostale višnje izmiksajte štapnim mikserom ili u multipraktiku da dobijete homogenu smjesu-kao pire ;) Šećer stavite u manju šerpicu, prelijte sokom iz kompota i stavite na laganu vatru da prokuha par minuta. Sklonite sa ringle, pustite 2-3 minuta da se prohladi pa lagano sipajte u nabubreli želatin. Dobro izmješajte da se sav želatin otopi. Umutite slatku pavlaku. Zatim u želatin dodajte pire od višanja i umućenu slatku pavlaku. Promešajte da se sve dobro sjedini i sipajte u čase preko piškota i cijelih višanja. Stavite u frižider da se hladi 2-3 sqtq. Ohlađeno ukrasite šlagom i cijelim višnjama…
Ovaj desert možete spremati i sa svježim voćem: jagodama, malinama, breskvama...
bonjour Pota,<br />
je voulais mettre un message sur l'article au-dessus mais ça n'a pas fonctionné, ton gâteau à l'air excellent et bien joli à la coupe, mais c'est dommage que l'on ne puisse pas lire la recette en français.<br />
à plus<br />
Alice
Bonjour Pota,<br />
je viens de parcourir ton blog et je te félicite pour la décoration de tes pâtisseries, elle est fine et soignée. en plus ils ont l'air délicieux.<br />
j'aime beaucoup, bravo.<br />
je repasserai voir tes nouveautés.<br />
à plus<br />
Alice
Commenter cet article