350 gr višanja iz kompota 200 gr šećera 40ml soka od višnja (iz kompota) 1 kesica želatina 4 piškote 2 dl slatke pavlake 15-ak cijelih višanja (uzetih od ovih 350gr)
Priprema Želatin sipajte u veću posudu, polijte sa 3-4 kašike vode i ostavite da nabubri nekoliko minuta.. Pripremite čase u kojima ćete servirati desert, te na dno svake čase stavite piškotu izlomljenu na veće komade Preko piškota stavite 4-5 cijelih višanja Ostale višnje izmiksajte štapnim mikserom ili u multipraktiku da dobijete homogenu smjesu-kao pire ;) Šećer stavite u manju šerpicu, prelijte sokom iz kompota i stavite na laganu vatru da prokuha par minuta. Sklonite sa ringle, pustite 2-3 minuta da se prohladi pa lagano sipajte u nabubreli želatin. Dobro izmješajte da se sav želatin otopi. Umutite slatku pavlaku. Zatim u želatin dodajte pire od višanja i umućenu slatku pavlaku. Promešajte da se sve dobro sjedini i sipajte u čase preko piškota i cijelih višanja. Stavite u frižider da se hladi 2-3 sqtq. Ohlađeno ukrasite šlagom i cijelim višnjama…
Ovaj desert možete spremati i sa svježim voćem: jagodama, malinama, breskvama...
bonjour Pota,
je voulais mettre un message sur l'article au-dessus mais ça n'a pas fonctionné, ton gâteau à l'air excellent et bien joli à la coupe, mais c'est dommage que l'on ne puisse pas lire la recette en français.
à plus
Alice
Alice06/06/2009 17:57
Bonjour Pota,
je viens de parcourir ton blog et je te félicite pour la décoration de tes pâtisseries, elle est fine et soignée. en plus ils ont l'air délicieux.
j'aime beaucoup, bravo.
je repasserai voir tes nouveautés.
à plus
Alice
Commenter cet article
Alice 09/06/2009 17:55
Alice 06/06/2009 17:57