Gâteaux personnalise sur commande, Angers
1 Juin 2009
1.Pjenasto izmješati maslac sa šećerom.
2. Dodavatiti jedno po jedno žumance i stalno mutiti mikserom.
3. Dodati limunovu koricu i vanil šećer.
4. Kad se sve dobro sjedini dodati mleko.
5. U umućenu smjesu dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo
6. Posebno izmutiti bjelanca i drvenom kašikom umješati u prethodno napravljenu smjesu
7. Smjesu izručiti u pleh veličine približno 25X35 cm. Tepsiju prethodno obložite pek papirom.
8. Oprano i isjeckano voće posuti po kolacu
9. Peći na 200°C oko pola sata…
10. Pečen kolaš posuti šećerom u prahu
.........................................................................................................................................................................................
...........................
Ovaj kolač još zovem i "Kolač za najesti se...."
Moji ga ukućani često jedu za doručak ili za večeru uz šolju toplog mlijeka ....
Commenter cet article