Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
1 juin 2009 1 01 /06 /juin /2009 18:55

Sastojci

  180gr maslaca ili margarina

300 gr šećera

3 jaja

350-400 gr brašna

2 dl mleka

1 prašak za pecivo

1 vanil šećer

malo limunove korice

500gr-1kg  jagoda (ili višanja, trešanja, breskvi)



Priprema

1.Pjenasto izmješati maslac sa šećerom.
2. Dodavatiti jedno po jedno žumance i stalno mutiti mikserom.
3. Dodati limunovu koricu i vanil šećer.
4. Kad se sve dobro sjedini dodati mleko.
5. U umućenu smjesu dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo
6. Posebno izmutiti bjelanca i drvenom kašikom umješati u prethodno napravljenu smjesu
7. Smjesu izručiti u pleh veličine približno 25X35 cm. Tepsiju prethodno obložite pek papirom.
8. Oprano i isjeckano voće posuti po kolacu
9. Peći na 200°C oko pola sata…
10. Pečen kolaš posuti šećerom u prahu


 


 

.........................................................................................................................................................................................

...........................

Ovaj kolač još zovem i "Kolač za najesti se...."

Moji ga ukućani često jedu za doručak ili za večeru uz šolju toplog mlijeka ....

 

 

 

 

Partager cet article

Repost 0

commentaires

Goca 22/05/2011 17:48



Divan socan kolac,kao sto si rekla za najesti se:))))))



Présentation

  • : Les gateaux de Pota - Potini kolači
  • Les gateaux de Pota - Potini kolači
  • : Gâteaux d'anniversaire, mariage, fête Wedding cake Angers
  • Contact

Texte Libre

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

stat tracker for tumblr

Rechercher - Pretraga Bloga

CONTACTER L'AUTEUR

E-mail:

potika@gmail.com


 


visitez ma vitrine n°10274 sur MariageService.com
MariageService

  Recettes de cuisine